Alle nyheder > 12. maj 2023

Når forskelligheder mødes, opstår der noget nyt og spændende

Intellis mødte kunstmaleren Maria Sloth og Randers’ borgmester den 24. april, da vi var forbi for at se det smukke maleri af FN’s 17 Verdensmål. Et maleri, som vi bød og vandt til Danmarks Indsamlingen den 4. februar.

Det var et spændende og livsbekræftende møde med Maria og de andre Outsider-kunstnere på GAIA museum, hvor snakken især drejede sig om social bæredygtighed.

Til Danmarks Indsamlingen bød og vandt Intellis flere aktiviteter heriblandt et maleri af de 17 Verdensmål malet af Maria Sloth Sørensen. Maria har Down Syndrom og bliver beskrevet som en kunstner, der er refleksiv, lidenskabelig, kreativ, intens, levende og stolt.

Marias kraftfulde og udtryksfulde kunst er en inspiration om at gøre noget anderledes og følge sin mavefornemmelse. Og det er faktisk også sådan, at Intellis som virksomhed er bygget op. Intellis er sat i verden, fordi vi har ambitioner og lidenskab omkring intelligent software – vi brænder for det. Derudover oplever vi selv tit kreative – og nogle gange lidt skæve – påfund, fordi vi er en virksomhed i vækst og stræber hver dag efter efter at udvikle os.

Derfor ville vi gerne støtte Marias kunst, samt GAIA Akademiets mission om at gøre kunst for alle uanset forskelligheder.

Hos Intellis er vi selv opmærksomme på forskelligheder, hvad angår vores medarbejdersammensætning.

“Vi arbejder for at skabe en virksomhed, der har fokus på at være inkluderende og diverse, fordi vi tror på, at det er dér de spændende, udviklende og sjove ting sker.”

Søren Iversen, CEO Intellis

Intellis er en virksomhed, der lever af at hjælpe især offentlige institutioner såsom kommunerne med deres daglige drift, og derfor er det også vigtigt for os at forstå, hvilke problematikker, de oplever. Vi finder også selv inspiration og gåpåmod andre steder fra, fordi på den måde kan vi være med til at udvikle nye og afgørende løsninger, der kan hjælpe til at arbejde mere effektivt og digitalt.

Se videoen for at få et indblik i Intellis besøg hos Randers Kommune og GAIA Akademi og GAIA museum.

Info boks

  • GAIA Museum Outsider Art blev grundlagt i Randers i 2022.
  • Det er et særligt museum med fokus på outsiderkunsten, også kaldet Art Brut.
  • Outsiderkunst er skabt af mennesker med fysiske, psykiske og/eller sociale handicap. Som den britiske kunstprofessor Roger Cardinals beskriver det: “Outsiderkunsten er et produkt af et autentisk skabelsesindstinkt. Den er fri for bevidst kunstfærdighed og har intet at gøre med akademiske standarder, men alt at gøre med lidenskab og lunefulde påfund.”
  • I forbindelse med museet ligger GAIA Akademi, som er atelier og kunstuddannelse, hvis formål er at understøtte kunstnernes arbejde og udvikling.